FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki  AlbumAlbum  DownloadDownload  RejestracjaRejestracja
Urodomania.pl - Forum urody Strona Główna

Urodomania.pl - Forum urody

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak schudnąć?
Autor Wiadomość
Iwona 

Wysłany: 2010-04-27, 13:23   Jak schudnąć?

Muszę zrzucić około 35 kg i nie wiem jaką wybrać dietę. Zastanawiałam się na dietą 1000 kalorii ale wcześniej chciałabym poznać wasze opinie na ten temat :) Czy ktoś już może stosował taką dietę?

Gosia 
Gosia

Wysłany: 2010-05-31, 13:09   

Podobno niezła :) Ja nie stosowałam - nigdy nie wytrwałam do końca w postanowieniu żeby się ograniczyć z jedzeniem. Koleżanka próbowała i twierdziła, że efekty są widoczne po paru tygodniach. Nie była jednak bardzo otyła. Ja nie widziałam specjalnej różnicy. Myślę, że każdy sam musi dopasować sobie dietę do swoich potrzeb. Poza tym trzeba wziąć pod uwagę kwestie zdrowia. Nie każda dieta nadaje się dla każdego.

naama26 

Wysłany: 2010-06-01, 16:27   

To najgorszy pomysł z możliwych. 1000 kalorii to mało, głodowa racja. Po tygodniu głodzenia stracisz motywacje i zaczniesz znowu jeść po staremu. Nie licz kalorii tylko zmień przyzwyczajenia:
- zero jedzenia po 18.00 (jak bardzo zgłodniejesz to jakieś warzywka);
- unikaj kiszonej, dżemów, serków topionych i w ogóle przetworzonej żywności - odpowiada za cellulit i gromadzenie się wody w organizmie;
- nie łącz pokarmów z różnych grup, najlepiej jeść osobno owoce, warzywa i mięso. Żołądek wie co trawi;
- odpuść sobie mączne produkty: makarony, kluchy, pierogi itp.
- nie jedz zup.
Ja tak schudłam 10 kilo bez głodzenia. Chodziłam super najedzona i szczęśliwa. Np. rano nakładałam sobie całą miskę sałatki owocowej i musli. po południu duża sztuka mięsa, wieczorem wielka sałatka warzywna - co chciałam to wrzucałam. Zajadałam się owocowymi sorbetami własnej roboty, wcinałam pieczywko ryżowe z pomidorkami cherry (na przegrychę). Same pyszności. Po tygodniu zapominasz że istnieją chipsy i inne takie świństwa.

Ewelina 

Wysłany: 2010-06-01, 16:53   

Zgadzam się z naama26 :) Ja nie wytrwałam w diecie 1000 kalorii. Cały czas chodziłam głodna i nie mogłam sobie miejsca znaleźć. Bardzo dobry pomysł z tymi pomidorkami cherry i pieczywkiem ryżowym. Przynajmniej człowiek ma jakąś przyjemność z życia ;) Tylko jak tu zrezygnować z pierogów :((((((((

naama26 

Wysłany: 2010-06-01, 23:01   

Ha ha ha...no ciężko. Ale jak się wgryziesz w temat to już kwestia honoru. Mi np. mama podczas wizyt obiadkowych wciskała pierogi, krokiety, schab w panierce. Ale to w sumie jak bunt nastolatki...mówisz nie i masz satysfakcję, że postawiłaś na swoim. To samo podczas spotkań ze znajomymi. Koleżanki wcinają piątą sałatkę z majonezem, a Ty wiesz, że będą się po tym czuły fatalnie. To może pokrętny sposób na poczucie się dobrze, ale grunt, że dieta działa ;-)

Ewelina 

Wysłany: 2010-06-02, 11:06   

:))) No trzeba przyznać, że masz ciekawy sposób podejścia do sprawy ale faktycznie przemawia do mnie. Najgorsze to są te rodzinne obiadki zwłaszcza jak są raz w tygodniu i żal odmówić :( Sałatki kebaby itp. jak znajomi wcinają dookoła a ty jesteś rodzynkiem niejadkiem to prawdziwa próba charakteru. Ehhhh nie wiem czy ja podołam.... :lol:

kika75 

Wysłany: 2010-08-12, 14:43   jak schudnąc

ja stosuje dietę 1000 kalori tylko że ja chcem się pozbyć 5 kilo więc trzeba troche ostrzejszej diety ale też cwicze i smaruje się kremem wyszczuplającym z mary cohr to wszystko razem daje efekt ale mnóstwo wyrzeczeń mnie to kosztuje

Odpowiedz do tematu