FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki  AlbumAlbum  DownloadDownload  RejestracjaRejestracja
Urodomania.pl - Forum urody Strona Główna

Urodomania.pl - Forum urody

Poprzedni temat «» Następny temat
Boczki
Autor Wiadomość
Adela 

Wysłany: 2010-05-05, 14:47   Boczki

Czy metoda ta nadaje się do usuwania tzw. boczków? Dość sporo mi się nagromadziło tłuszczyku przez zimę właśnie na boczkach i teraz nie wiem jak się go pozbyć?

naama26 

Wysłany: 2010-06-01, 16:31   

Zacznij od diety i ruchu... jak nie pomoże to pozostaje medycyna estetyczna. Ja miałam akurat robioną lipolizę laserową podbródka, ale w salonie powiedzieli mi, że boczki też się redukuje. Efektów nie widać od razu, ale po jakimś czasie. Ale na 100% będą. Ja jestem człowiekiem małej wiary, ale postawiłam na jedną kartę :-) Jeśli jesteś ze stolicy polecam salon kosmetyczny Afrodyta w BlueCity. Pełen profesjonalizm.

Ewelina 

Wysłany: 2010-06-01, 16:50   

Ja akurat nie jestem ze stolicy tylko z południa ale też muszę się nad tym zastanowić :) Mówisz, że efekty są ale po jakimś czasie. Po jakim mniej więcej czasie? Po lipolizie podbródka od razu widziałaś różnice? Bolało? Były jakież nieprzyjemne strony tego zabiegu? ;)

naama26 

Wysłany: 2010-06-01, 22:55   

Odpowiadając na Twoje pytania: podczas zabiegu nie bolało. To dlatego że zabieg wykonywany jest pod miejscowym znieczuleniem. Później, kiedy znieczulenie minęło czułam takie dziwne mrowienie, trudno to nazwać bólem. Raczej po prostu było czuć, że tkanka w tym miejscu jest naruszona. No i było zaczerwienienie, no ale to ponoć normalne. Po trzech dniach zeszło.

Jeśli chodzi o efekty to w zasadzie były od razu. Ale podbródek to nie to samo co np. boczki. czy uda. To jest mała powierzchnia więc widać że coś tam od razu zeszło. Ale takie efekty całkowite to widziałam po dwóch tygodniach. Wtedy doszłam do stadium, z którego już nic więcej się nie zmieniłao, ani in plus, a ni minus.

Koszty zabiegu nie są małe, ale z drugiej strony bądźmy szczerzy. Ile wydasz na różne kremy, siłownie, masaże i takie tam łudząc się, że to coś pomoże...

Gosia 
Gosia

Wysłany: 2010-06-09, 10:16   

No i tu masz rację Naama stu procentową. Jak się podsumuje wszystkie wydatki na te terapie odchudzające, które sobie ludzie fundują to chyba lepiej zdecydować się na jeden porządny zabieg.

Odpowiedz do tematu